Projecten
De Melkhal in Enschede

De Melkhal in Enschede: ook na de renovatie nog even karakteristiek

In plaats van slopen wordt de oude melkhal aan de Raiffeisenstraat in Enschede volledig  gerenoveerd en getransformeerd tot een plek waar je kunt werken, ontspannen én wonen. In de Melkhal zullen onder meer kantoren, een biologische supermarkt, een stadsbrouwerij en een restaurant neerstrijken. Op het vier hectare grote omliggende terrein komen een  appartementencomplex van drie tot vijf lagen hoog en een hotel. Er worden vijftig kavels uitgegeven voor de particuliere sector.


Duurzaamheid is een belangrijk streven binnen het project. Mandel Circular Buildings doet, in opdracht van VincentSpikker, uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden en de uiteindelijke engineering. Het doel is dat het hele terrein en de bebouwing zo zelfvoorzienend mogelijk wordt op het gebied van energie. Zo wordt de wijk volledig gasloos en worden alle materialen welke vrijkomen bij de sloop van de bestaande panden, bomen en wegen zoveel mogelijk hergebruikt op en rondom het terrein.

Opdracht ontvangen van

VincentSpikker 2018-2019